4 handige checks bij een TV abonnement afsluiten

Digitale televisie is onderdeel geworden van het grootste gedeelte van de Nederlandse huiskamers en niet zonder reden. De beeld- en geluidkwaliteit is in bijna alle gevallen beter… maar wist je dat digitale televisie een ander groot voordeel heeft? Er zijn bijna altijd nieuwe aanbiedingen te vinden! Kijk dus eens goed naar je huidige contract en check of het niet tijd is een beter tv abonnement af te sluiten.

Er is flink wat informatie door te nemen als je goed wilt voorbereiden op het afsluiten van een tv abonnement. Om je op weg te helpen zijn hier een aantal handige checkpoints waarmee je een stap dichterbij jouw keuze komt.

1. Weet wat je wilt zien vergelijk de kosten

Inmiddels zijn er namelijk wel wat opties voor het afsluiten van een tv abonnement. Wie zegt dat je vastzit aan de traditionele aanbieders, heeft het mis. Je kunt bijvoorbeeld gratis Nederland 1, 2 en 3 kijken via NPO Start en tegen een kleine vergoeding meer zenders via bijvoorbeeld NLZiet. Wie veel onderweg of van huis is, doet er dus goed aan om even na te denken of een ‘klassiek’ tv abonnement afsluiten wel zo handig is in dat geval.

2. Kijk waar je premium zenders beschikbaar zijn

Toch liever premium zenders op je tv? Check dan van te voren even goed waar deze beschikbaar zijn want de kans is groot dat niet iedere aanbieder dezelfde zenders in huis heeft. Sterker nog, soms verdwijnen zenders ook uit je huidige pakket! Mis je een zender die je graag wilt zien, dan kan dit een belangrijke reden om over te stappen.

3. Kies de juiste datum voor de start van jouw nieuwe tv abonnement

Vaak zeg je een tv abonnement in enige haast op… niet gek als je er een flinke prijs voor betaald. Helaas blijkt pas bij het afsluiten van een nieuw tv abonnement dat je nog even geduld moet hebben voordat je nieuwe abonnement daadwerkelijk opgeleverd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld omdat er wat aanpassingen door een monteur gedaan moeten worden of de monteur een drukke agenda heeft. Vaak hebben verschillende aanbieders hier een speciale overstapservice voor maar het is zeker goed om dit dubbel te checken.

4. Check van tevoren of je jouw pakket nog kan wijzigen na afsluiten

Iets vergeten? Kan de beste overkomen, maar het zou erg vervelend zijn als je erachter komt dat je vervolgens twee jaar aan dat foutje vastzat. Inmiddels doen de meeste providers niet moeilijk over het toevoegen van zenders of opties aan je tv abonnement. Als je wilt ‘downgraden’, of minder nodig hebt, wordt het soms lastiger. Check dus goed wat de termijnen zijn van je contract en of je bijvoorbeeld maandelijks kan verlengen. Daarvoor betaal je wellicht een iets hoger maandbedrag, maar dit kan handig zijn voor iemand die wat extra flexibiliteit wenst.

Tot slot; een tv abonnement afsluiten doe je niet iedere week. Neem er dus even de tijd voor, maar wees niet bang om gerichte keuzes te maken. Dan zit je zo weer vanuit je luie stoel te kijken… en bespaar je waarschijnlijk ook nog wat extra’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.