Autosleutel laten bijmaken

Een autosleutel is ongetwijfeld één van de vervelendste voorwerpen die je kunt kwijtraken. Je raakt je autosleutels vaak ook alleen op vervelende momenten kwijt. Je hebt ongetwijfeld het hele huis doorzocht, alle broekzakken nagekeken, maar de autosleutel is echt weg. Gelukkig heeft je partner nog een reservesleutel, maar dan moet je toch echt een sleutel laten bijmaken.

Autosleutel laten bijmaken

Bij aankoop van een auto worden er meestal twee sleutels bijgeleverd. Eén sleutel leg je ergens veilig weg en de andere sleutel is voor dagelijks gebruik. Wanneer deze sleutel kapot of kwijt is, is het wijs om direct een sleutel te laten bijmaken. Als je nog één van de twee sleutels hebt zijn de kosten namelijk lager dan wanneer je helemaal geen sleutel meer hebt. 

De kosten van een sleutel laten bijmaken

Het is uiteraard volledig afhankelijk van het merk en soort autosleutel dat je wilt laten bijmaken. De twee meest voorkomende autosleutels zijn de standaard autosleutel en de autosleutel met chip.

Autosleutel met chip: Heb je een nieuwere auto? Dan is de kans groot dat jouw autosleutel is voorzien van een chip. Hiermee kun je de auto op afstand bedienen, maar wanneer je allebei je sleutels kwijt bent moet de auto opnieuw geprogrammeerd worden. In de auto zit namelijk een code die contact maakt met de autosleutel. De kosten hiervan zijn dan ook wat hoger dan die van de autosleutels zonder chip. Hiervoor betaal je namelijk al snel zo’n 75 tot 100 euro.

Standaard autosleutel: Heb je een wat oudere auto en heeft jouw autosleutel geen chip? Dan kan bijvoorbeeld een sleutelmaker of garage altijd direct een nieuwe autosleutel maken. De kosten hiervan liggen tussen de 10 en 30 euro. 

Ben je verzekerd tegen diefstal?

Is jouw autosleutel gestolen? Doe dan ten alle tijden aangifte bij de politie. Of jouw autosleutel wordt vergoed hangt af van de gekozen dekking op je autoverzekering. Met een WA-dekking word je sleutel vaak niet vergoed, maar met een WA beperkt casco of een allrisk-verzekering word je sleutel in de meeste gevallen wel vergoed door de verzekering

Voorkom dat je je autosleutel kwijt raakt

Raak je je autosleutel vaak kwijt of wil ben je gewoon voorzichtig? Dan is er een handig accessoires wat ervoor zorgt dat je razendsnel je autosleutel kunt terugvinden. Dit is namelijk een sleutelvinder in de vorm van een muntje die je aan je sleutelbos kunt hangen. Via een app op je smartphone kun je zien waar je sleutel is. Ook een goede tip is, om je sleutels op een vaste plek in huis neer te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.