Bedrukte slippers omtoveren tot kleurrijke dieren

Voor iedereen die nog niet bekend is met de kleurrijke Ocean Sole beelden is dit artikel een aanrader om te lezen. De dieren van Ocean Sole zijn namelijk niet alleen fantastisch om te zien, maar het verhaal achter de beelden is ook erg indrukwekkend.

Ocean Sole

Ocean Sole medewerker op het strand

Het bedrijf Ocean Sole is gepassioneerd door onze oceanen en de duurzaamheid daarvan. Zo takelen zij allerlei soorten plastic uit de oceanen, waaronder teenslippers. In ontwikkelingslanden lopen veel mensen met teenslippers die zijn gemaakt van schuimrubber en dit materiaal is helaas niet duurzaam. Deze teenslipper komen terecht in onze oceanen, met alle gevolgen van dien.

Aangespoelde teenslippers

Bedrukte slippers die aanspoelen op de stranden worden door Ocean Sole verzameld en schoongemaakt. Vervolgens worden van deze teenslippers bekende Afrikaanse dieren gemaakt. Elke medewerkers van Ocean Sole heeft een eigen specialiteit wat er voor zorgt dat alle beelden uniek van soort zijn.

Deze prachtige beelden vertellen een belangrijke boodschap en toveren tegelijkertijd een boodschap op het gezicht van vele mensen. Benieuwd naar de collectie? Klik dan hier voor een link naar de webshop!

Ocean Sole Giraffe

Cijfers

– Alle plastic rommel dat drijft in onze oceanen heeft een omvang van bijna 35 keer de grootte van Nederland.
– De wereldwijde omzet van slipper is door onderzoekers geschat op bijna 15 miljard euro.
– Het gemiddelde inkomen van iemand in een ontwikkelingsland zijn teenslipper het enige soort schoen dat ze zich kunnen veroorloven.
– Het bedrijf Ocean Sole verzamelt op jaarbasis bijna 800.000 slippers.

De winsten van 2018

In 2018 gingen de beelden van Ocean Sole viral en hebben inmiddels al meer dan 120 miljoen weergaven op hun video’s.

Er zijn ruim 800.000 duizend teenslipper verwerkt tot beeldjes, sleutelhangers en ander soort decoraties. Dit is bijna 50% meer dan het jaar daarvoor. Dit betekent dus niet alleen dat er stijging is in het aantal beschikbaar materiaal, maar ook dat er minder teenslippers in de oceanen drijven!

Ook zijn er hierdoor meer medewerkers aangenomen en staat het aantal momenteel op bijna 100 werknemers. Met deze grote groep zijn er al ruim 70.000 beelden gemaakt. De bekendste beelden zijn: een giraffe van 2,5 meter, een baby olifant van 1,5 meter en een levensgrote leeuw. Kortom: niks is te gek voor de makers van deze prachtige beelden.

Nieuwsgierig geworden?

Medewerker Jonathan neemt je mee op tour door de werkplaats en deelt zijn ervaring.

Alle informatie en afbeeldingen zijn afkomstig van Nicmic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.