Bobbels in het laminaat, wat nu?

Oh nee… Dacht je een nieuw goedkoop laminaat van kwaliteit te hebben gekocht, vind je ineens een bobbel in je vloer. Waar komt deze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Wat is de oorzaak:

Je zou ervoor kunnen kiezen te klagen bij het bedrijf waar je vloer gekocht hebt, maar geloof ons; Één van de meest voorkomende oorzaken bij het hebben van een bobbel in je vloer is toch echt vocht. Staat er misschien een wasmachine op de vloer geplaatst of raakt het laminaat net de keukenkastjes? Grote kans dat een kleine lekkage de boosdoener is.

Een andere boosdoener, voor het hebben van die vervelende bobbels, is het niet genoeg ruimte hebben voor het kunnen uitzetten van de laminaatvloer zelf. Uitzetten? Dat hoort een vloer toch niet te doen? Je ziet het niet, maar een laminaatvloer zet altijd ietsje uit. Je moet dus altijd rekening houden met dat er aan de randen genoeg vrije bewegingsruimte aanwezig moeten zijn.

Wat is de oplossing?

Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om de vloer te laten rechttrekken door een team, maar doordat de oorzaak vaak niet bij de vloer zelf ligt, is het veel makkelijker de schade zelf terug te draaien of te beperken tot waar mogelijk. Allereerst, zoals we eerder al hebben besproken, houdt rekening met de omgeving. Mocht de schade al gedaan zijn, houdt dan rekening met de volgende punten om uur vloer weer meer bewegingsruimte te geven. Na deze werkzaamheden zou het laminaat vanzelf weer op zijn plek moeten vallen en zullen de bobbels langzaam verwijderen:

  • Waar ligt de vloer te veel ingesloten en heeft het dus geen bewegingsruimte?
  • Verplaats alle meubels. Dit in verband dat de vloer de volle bewegingsruimte moet hebben, zodat jij goed weet waar tot welk punt het laminaat verwijderd moet worden.
  • Plak afplak-plakband tot het punt waar de plinten over het laminaat heen komen
  • Verwijder deze plinten om ze later terug te plaatsen
  • Verwijder het laminaat tot het gewenste punt of met een multitool of zigzag zaag-tool.

Lukt het niet of durf je het toch niet helemaal alleen aan? ‘Throne, laminaat Den Haag’ biedt een zelfde soort service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.