De tabaksvervanger van 2020

Men gaat er vaak van uit dat de elektronische sigaret bedoeld is om te kunnen stoppen met roken. Wat helaas niet het geval is, de elektronische sigaret kan gezien worden als tabaksvervanger. Er is wel aantoonbaar bewijs dat wanneer men begint met de e smoker, er minder gebruik gemaakt wordt van de traditionele sigaret.

Werking en ingrediënten

De e smoker bestaat uit een batterij, een verdamp element en de liquid verstrekker. De e liquid is in verschillende smaken te verkrijgen, behalve tabak. Dankzij de spanning veroorzaakt door de batterij, wordt het verdamp element heet. De vloeistof wordt door de hitte omgezet in damp. Het roken van de elektronische sigaret, is hetzelfde als bij het roken van en normale sigaret.

Nicotine

Nicotine is in de meeste gevallen schadelijk voor zowel mens als dier, behalve voor rokers. Door hun verslaving hieraan hebben zij een resistentie opgebouwd tegen deze stof. Nicotine is slecht voor het hart, vaatstelsel en kan een verhogend effect hebben op de bloeddruk. De nicotine opname werkt anders wanneer die geïnhaleerd wordt via een e-sigaret. In vergelijking met een normale sigaret waar de inhalering sneller gebeurt onder invloed van ammonia die in de bloedbanen wordt opgenomen. In een e-sigaret zit geen ammonia, waardoor het langer duurt voordat de nicotine genoeg is om de bloedbanen binnen te dringen.

Bijwerking van e-sigaret en e-roken

Wanneer je pas over stapt naar de elektronische sigaret, zul je wat bijverschijnselen merken. Denk dan aan een droge keer, gevoelige tanden, droge lippen, schorheid en hoesten. Dit heb je echt alleen wanneer je pas begint met de e smoker. Deze zullen na verloop van tijd zelf weggaan.
De positieve effecten van de elektronische sigaret zijn een betere conditie, meer smaak, betere geur en longinhoud. Je zult ook merken dat je reuk zintuig veel beter wordt.

Waarom elektronisch roken

De elektronische sigaret is een goed alternatief om te stoppen met het roken van de traditionele sigaret. Er komt minder nicotine het lichaam binnen en je zult minder stinken naar die hinderlijke sigaretten rook. Je neus krijgt de kans beter te werken, omdat het niet meer vervuild wordt met teer. Ook de ademhaling en het uiterlijk zullen verbeteren. Het overbodig gebruiken van sigaretten kan de poriën verstoppen. Alhoewel de elektronische sigaret minder schadelijk is voor de roker, is het nog steeds niet aangeraden om in de buurt van kinderen te roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.