Een hangmat met standaard

Niet iedereen beschikt over twee bomen of andere ophangpunten die op de juiste afstand van elkaar hangen. Hiervoor is de ultieme oplossing bedacht, namelijk een hangmat standaard. Deze hangmat standaarden zijn er in verschillende vormen, soorten, maten en materialen.

Hangmat standaard

De hangmat standaarden zijn er verschillende materialen deze gaan van hout, metaal tot en met Rotan. Ook zijn de standaarden in verschillende designs te verkrijgen, denk hierbij aan een strak design, soorten boog vormen en diverse kleuren en kwaliteiten.

Het grootste voordeel van een hangmat standaard is dat je niet gebonden bent aan één locatie. Mocht de zon draaien en wil je weer in de zon of juist uit ze zon liggen dan kun je de hangmat standaard gemakkelijk verplaatsen. Echter is het wel verstandig om eerst te kijken waar je de hangmat standaard wilt gaan plaatsen. Deze zijn namelijk vaak al snel 340cm lang. Een grote hangmat vereist logischerwijs een nog grotere hangmat standaard. In deze standaarden kun je ervoor kiezen om een spreidstok te nemen. Een hangmat zonder spreidstok ligt vaak lager. Dit kan een probleem zijn voor mensen die slechter ter been zijn. De spreidstok zorgt er dus voor dat de hangmat wat strakker wordt getrokken waardoor je dit probleem niet hebt.

De twee meest voorkomende soorten materialen zijn houten en metalen hangmat standaarden.

Een metalen hangmat standaard
Een metalen hangmat standaard is in verschillende vormen verkrijgbaar.Een wat eenvoudigere standaard die prima werkt. De lengte is 340cm, de breedte is 105cm en de hoogte is 120cm. Deze metalen standaard is te verstellen door middel van een ketting. Het verplaatsen van deze standaard is vrij gemakkelijk want het skelet weegt slechts 15kg.

Hangmat standaard

Het tweede model van metalen hangmat standaard is een wat luxer model in de vorm van een arc. De lengte van dit model is 340cm, de breedte is 110cm en de hoogte is 125cm. Ook dit model is verstelbaar door middel van een ketting. Echter is dit model wel een stuk zwaarder want deze weegt 23kg.

Metalen hangmat foto

Een houten hangmat standaard
Een houten hangmat standaard ziet er luxe uit en past vrijwel in elke tuin bij de rest van het meubilair. Deze standaard is echter wat lastiger in elkaar te zetten en heeft onderhoud nodig. De lengte van dit model is 352cm, de breedte is 125cm en de hoogte is 137cm. Ook dit model is verstelbaar door middel van een ketting. De eenpersoons houten hangmat standaard weegt 19kg en is dus prima te verplaatsen.

Hangmat met houten standaard