Een zorgverzekering voor het hele gezin, iets voor jou?

Er zijn meerdere voordelen voor het hebben van een zorgverzekering voor het hele gezin. Denk jij erover na om dit te doen? Lees dan deze blog en kom erachter wat de voordelen zijn en waar je op moet letten bij het afsluiten.

Zorgverzekering voor het hele gezin

Wat veel voorkomt is dat gezinnen kiezen voor 1 zorgverzekeraar, voor het hele gezin. Waarom doet iedereen dat toch? Wanneer je kiest voor maar 1 zorgverzekeraar geeft dit veel overzicht. Maar wanneer je partner andere wensen heeft ten opzichte van de zorgverzekering, dan is het natuurlijk geen gek idee om voor beide een aparte zorgverzekering te kiezen.

Basisverzekering vaak voldoende voor een gezin

Wat je misschien nog niet wist, is dat kinderen tot achttien jaar gratis zijn meeverzekerd onder de zorgverzekering van één van de ouders. Het is zo dat de basisverzekering eigenlijk wel alle zorg van kinderen tot achttien jaar vergoedt, zelfs de tandartskosten zitten inbegrepen bij de basisverzekering. Eigenrisico voor kinderen? Die zijn er niet, je betaalt nooit eigen risico voor kinderen tot achttien jaar.

Kinderen meeverzekeren bij ouder met aanvullende zorgverzekering

Het kan voorkomen dat je kinderen bijvoorbeeld naar de orthodontist moeten of gebruik moeten maken van een alternatieve geneeswijze. Laat je kind dan meeverzekeren met de ouder die een aanvullende zorgverzekering heeft. Zo betaal je geen extra kosten, omdat je meeverzekerd bent bij de ouder met aanvullende verzekering.  De belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het afsluiten bij een zorgverzekering zijn: orthodontie, tandartsdekking en fysiotherapie.

Zorgverzekering bij zwangerschap

Ben jij in verwachting van een gezinsuitbreiding? Dan is het handig om te kijken bij een zorgverzekering naar de vergoedingen van behandelingen en kraamzorg. De ene zorgverzekering vergoedt meer dan de andere op gebied van kraamzorg.

Opzoek naar de goedkoopste zorgverzekering?

Het is logisch dat je graag goedkoop uit wilt zijn met het kiezen van een zorgverzekering. Daarom bieden we je een mooie optie om verschillende soorten zorgverzekeringen te vergelijken. Want wij snappen als geen ander dat jij graag alles overzichtelijk op een rijtje wilt hebben om zo je keuze te vergemakkelijken.

Bekijk of je recht hebt op zorgtoeslag

Veel mensen denken soms nog dat ze geen recht hebben op zorgtoeslag. Toch is dit vaak wel het geval en dit zou je jaarlijks ongeveer €1100,- kunnen besparen per persoon.  Zoek dit dus goed uit, het kan je veel euro’s besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.