Haartransplantatie in Turkije

We hebben der allemaal wel eens van gehoord, de haarklinieken in Turkije. Het is tegenwoordig steeds populairder om een haartransplantatie in Turkije te ondergaan. De voornaamste reden dat mensen hiervoor kiezen is natuurlijk vanwege de kosten. De kosten zijn in Turkije een stuk lager dan hier in Nederland.

Haartransplantatie Turkije

De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen die uitwijken naar Turkije. Haartransplantatie Turkije wordt dan ook nog steeds elk jaar populairder. De resultaten van deze klinieken zijn namelijk erg goed. Naast de goede resultaten lopen de klinieken in Turkije ook voor op de technologie. Zo hanteerde de klinieken in Turkije als eerste de FUE-techniek. Deze techniek maakt de haarchirurgen in Turkije net een stukje beter dan hier in Nederland.

De werkwijze

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om toch een haartransplantatie te nemen is het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten. Daarom beginnen de haartransplantaties altijd met een kennismakingsconsult waarin de kliniek naar de wensen luistert. Daarbij krijg je een persoonlijk advies, dit gebeurt allemaal nog in Nederland op locatie van de kliniek. Tijdens zo’n kennismakingsconsult worden er foto’s van de (kale) situatie gemaakt. Daarna krijg je te horen hoeveel grafts (haarzakjes) er ongeveer getransplanteerd gaan worden en wat de kosten daarvan zijn. Vervolgens kun je de keuze maken of je de haartransplantatie in Turkije wilt doen of in de kliniek in Nederland.

De kosten van een haartransplantatie

Ook niet geheel onbelangrijk, de kosten van een haartransplantatie. De exacte kosten van een haartransplantatie in Turkije of Nederland. Logischerwijs betaal je meer als er meer grafts getransplanteerd moeten worden, daarom zijn er meerdere mogelijkheden:

Kleine inhammen

Kleine inhammenEen van de meest voorkomende transplantaties zijn kleine inhammen, bij sommige mannen kunnen deze kale zones door de jaren dieper worden. Hierbij worden vaak 900 tot 1500 grafts (2000 tot 3000 haren) geadviseerd worden. De kosten hiervan zijn:

  • All-in pakket €2.350 (Turkije)
  • Enkele behandeling €3.250 (Nederland)

Grotere inhammen

Bij mannen met grotere inhammen worden vaak zo’n 1500 tot 2300 grafts haartype-2
getransplanteerd. De kosten hiervan zijn:

  • All-in pakket €2.450 (Turkije)
  • Enkele behandeling €3.450 (Nederland)

Inhammen met kaalheid

Bij mannen met inhammen en kaalheid aan de voorkant worden vaak zo’n 2750 haartype-3
tot 3500 grafts getransplanteerd. De kosten hiervan:

  • All-in pakket €2.650 (Turkije)
  • Enkele behandeling €3.850 (Nederland)

Hele haardos uitgedund

Dit is een veel voorkomende soort. Hierbij wordt dan ook een speciale techniek haartype-4toegepast waarbij extra dunne naaldjes gebruikt worden. Dit wordt gedaan om de intacte haren niet te beschadigen. Deze behandeling duurt wat langer dan normaal. Hiervoor zijn zo’n 2850 tot 3500 grafts nodig. De kosten hiervan zijn:

  • All-in pakket €2.750 (Turkije)
  • Enkele behandeling €3.950 (Nederland)

Helemaal kaal

Mannen die onder deze categorie vallen die worden geadviseerd om de behandelinghaartype-5 in 2 sessies op te splitsen. Dit kan in sommige gevallen betekenen dat de tweede
sessie na 2 maanden weer wordt uitgevoerd.

  • All-in pakket €4.450 (Turkije)
  • Enkele behandeling €6.450 (Nederland)