Het verschil tussen trainingspakken uitgelegd

Trainingspakken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ieder heeft zijn eigenlijk persoonlijke smaak qua pasvorm en materiaal. In dit artikel behandelen we het verschil tussen de vele trainingspakken van de beste merken.

Per merk zijn er een aantal verschillen waar te nemen binnen de trainingspakken collecties. De clubcollecties worden tijdens verschillende momenten gedragen door de spelers en hierin wordt over het algemeen het verschil gemaakt in trainingwear en travelwear.

Nike Trainingspakken

We trappen af met de Nike trainingspakken. De Nike trainingspakken staan bekend om de heerlijke pasvorm die perfect aansluit om je lichaam. Dit komt door het gebruikte spandex materiaal, waardoor de stof van de trainingspakken erg rekbaar is. Binnen de collectie Nike trainingspakken vallen er drie verschillende soorten trainingspakken te onderscheiden, namelijk:

  • Nike full-zip/presentatie trainingspakken; deze worden gedragen voorafgaand aan wedstrijden of tijdens presentaties.
  • Nike drill trainingspakken; dit zijn replica trainingspakken van de VaporKnit trainingspakken die de spelers dragen.
  • Nike VaporKnit Drill trainingspakken; deze trainingspakken worden gedragen tijdens trainingen door de spelers.

Het verschil tussen deze trainingspakken zit hem in het gebruikte materiaal en daarmee de pasvorm. De Nike VaporKnit trainingspakken zijn gemaakt van zeer licht ultra stretchmateriaal en sluiten daardoor perfect aan op je lichaam, zodat je zonder afleiding je beste prestaties kunt leveren. In de trainingsbroeken hiervan zitten geen zakken en geen ritssluitingen aan de onderkant van de broekspijpen. Het materiaal van de Nike drill trainingspakken sluit ook goed aan op je lichaam, maar is gemaakt van zwaarder materiaal. In de trainingsbroeken van deze pakken zitten wel zakken met ritssluitingen, maar geen ritsen bij de enkels. In de trainingsbroeken van de Nike full-zip trainingspakken zitten juist wel ritsen bij de enkels. De jacks hebben een full-zip rits en zijn ten opzichte van de drill trainingspakken ook weer gemaakt van zwaarder materiaal.

Adidas Trainingspakken

De Adidas trainingspakken ken je natuurlijk van grote clubs als Real Madrid, Juventus en Manchester United. Van deze populaire clubs ontwerpt Adidas ook meerdere trainingspakken en binnen deze collectie vallen er zelfs vier verschillende soorten trainingspakken te onderscheiden, namelijk:

  • Adidas presentatie trainingspakken; deze worden gedragen voorafgaand aan wedstrijden of tijdens presentaties.
  • Adidas trainingspakken; dit zijn replica trainingspakken van de presentatie trainingspakken die de spelers dragen.
  • Adidas top trainingspakken; deze trainingspakken worden gedragen tijdens trainingen door de spelers.
  • Adidas sweat trainingspakken; deze lifestyle trainingspakken zijn perfect om te dragen in je vrije tijd.

Het gebruikte materiaal van de Adidas trainingspakken zorgt voor het prijsverschil. Drie van de vier Adidas trainingspakken zijn gemaakt van polyester, behalve de Adidas sweat trainingspakken. Deze zijn gemaakt van 100% katoen. In de Adidas polyester trainingspakken zitten altijd zakken met ritssluitingen en ritsen bij de enkels. Het verschil zit hem dus met name in de tops van de trainingspakken. De Adidas presentatie trainingspakken zijn gemaakt van luxe, gewoven polyester wat ruw aanvoelt. De Adidas top trainingspakken zijn gemaakt van lichter materiaal en ideaal om in te trainen. De tops van deze trainingspakken hebben of geen rits, of een 1/4 zip rits. Ten slotte zijn de goedkoopste Adidas trainingspakken gemaakt van het zwaarste materiaal.

PUMA Trainingspakken

PUMA mag een aantal grote clubs tot haar portfolio rekenen met Manchester City, AC Milan en Borussia Dortmund. Van deze populaire clubs ontwerpt PUMA ook meerdere trainingspakken en binnen deze collectie vallen er drie verschillende soorten trainingspakken te onderscheiden, namelijk:

  • PUMA-presentatie trainingspakken; deze worden gedragen voorafgaand aan wedstrijden of tijdens presentaties.
  • PUMA 1/4 zip trainingspakken; deze trainingspakken worden gedragen tijdens trainingen door de spelers.
  • PUMA-casual trainingspakken; deze lifestyle trainingspakken zijn perfect om te dragen in je vrije tijd.

De pasvorm van de PUMA-trainingspakken zijn heel comfortabel en lijken op die van Nike. Het gebruikte materiaal van de PUMA-trainingspakken zorgt eveneens voor het prijsverschil tussen de verschillende pakken. De PUMA-presentatie trainingspakken zijn gemaakt van luxe, gewoven polyester wat ruw aanvoelt. De PUMA 1/4 zip trainingspakken zijn gemaakt van lichter polyester materiaal en ideaal om in te trainen. Ten slotte zijn de PUMA-casual trainingspakken gemaakt van 81% katoen en 19% polyester, waardoor deze ideaal zijn om te dragen in je vrije tijd.

Bekijk hier alle trainingspakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.