Is het de moeite waard om een elektrische scooter te kopen?

Naarmate steden drukker worden en het verkeer met het jaar toeneemt, wordt de oude manier van pendelen steeds onhoudbaarder. Forenzen hebben dit feit ingezien en hebben nieuwe ride-share modellen omarmd die hun ecologische voetafdruk verkleinen, de transportkosten drukken en de tijd die ze op de weg doorbrengen aanzienlijk verkorten. Elektrische scooters vormen de voorhoede van deze revolutie in het woon-werkverkeer en lossen niet alleen een aantal problemen op, maar zijn ook gewoon leuk om op te rijden.

E-scooters zijn gemakkelijk draagbaar en vereisen weinig inspanning om te bedienen, en er zijn nog veel meer voordelen, maar er blijven vragen voor velen die nog geen beslissing hebben genomen: Zijn elektrische scooters de eigendomskosten waard? Kan een scooter mijn auto vervangen? Is het beter om een fiets te kopen? Zijn elektrische scooters betrouwbaar, en kan ik geld besparen door er een te kopen? Hieronder bekijken we een aantal van deze vragen om u te helpen beslissen of een e-scooter geschikt is voor u.

Kosten van eigendom

De gemiddelde Nederlander besteedt ongeveer 2600 per jaar aan zijn woon-werkverkeer. Die cijfers kunnen naar boven of beneden gaan, afhankelijk van de afstand en de wijze van vervoer, maar over het algemeen zijn de kosten van woon-werkverkeer hoog, en de milieu-impact van auto’s en bussen op de lange termijn zelfs nog hoger. Hoewel ridesharing de kosten kan drukken, brengt het ook andere problemen met zich mee – zoals de ecologische impact van duizenden kapotte fietsen en scooters per jaar, en problemen met de betrouwbaarheid en toegankelijkheid wanneer duizenden pendelaars met elkaar concurreren om gebruik te maken van dezelfde beperkte voorraad deelbare ritten.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

De kosten van aandelen zijn de laatste tijd ook gestegen, omdat de vergoedingen en exorbitante overheadkosten hun tol eisen van de deelbedrijven. Sommige schattingen schatten de jaarlijkse kosten van het rijden op gedeelde fietsen en scooters ergens rond de 1600/jaar. Hoewel dit aanzienlijk minder is dan de kosten van autorijden, kan datzelfde bedrag of minder worden geïnvesteerd in een elektrische scooter die jaren mee kan gaan, vooral als het een goed ontworpen model.

De voordelen van het bezit van een E-Scooter

Het bezit van een elektrische scooter is duidelijk een kosteneffectieve manier van transport. Maar de voordelen van het bezit gaan verder dan de economie. Elektrische scooters vervangen geen auto’s voor langere ritten.

Dus hoewel u misschien uw auto wilt houden, zult u merken dat u hem aanzienlijk minder gebruikt en veel minder bijdraagt aan verkeersopstoppingen en de uitstoot van broeikasgassen. Niet alleen dat, maar u zult ook de tijd en de kosten van het parkeren elimineren als u hoofdzakelijk op een e-scooter vertrouwt voor uw woon-werkverkeer. Of het nu dure maandelijkse garagekosten zijn of dagelijkse parkeermeters, de parkeerkosten worden meestal niet meegerekend in de jaarlijkse kosten voor woon-werkverkeer, wat betekent dat u veel meer bespaart dan alleen de benzinekosten.

E-Scooter of Fiets?

Wat betreft het kopen van een fiets of een scooter, moet je rekening houden met het feit dat fietsen – vooral elektrische fietsen – zwaar, onhandig en moeilijk op te bergen zijn in kleine ruimtes. Ze worden ook veel vaker gestolen dan draagbare, opvouwbare scooters, die je mee kunt nemen naar de les of naar kantoor en onder je bureau kunt opbergen, of thuis in een kast of onder het bed. Fietsen is een goede oefening, maar je wilt niet altijd een workout op weg naar je werk. Een niet-gemotoriseerde fiets kan een zweterige zomerrit betekenen en extra tijd om te douchen en je om te kleden als je eenmaal op de plaats van bestemming bent.

E-scooters daarentegen zijn compact en licht, wat niet alleen een gemakkelijke, probleemloze rit betekent voor korte ritten, maar ook betekent dat het gemakkelijk is om een elektrische scooter mee te nemen in metro’s en bussen. Meer dan welke andere transportoptie dan ook, kunnen e-scooters een oplossing bieden voor “last mile” problemen die forenzen tegenkomen wanneer ze iets te ver van het openbaar vervoer wonen om comfortabel te kunnen lopen. Elektrische scooters bieden een flexibiliteit in het woon-werkverkeer die geen enkel ander voertuig kan bieden, waardoor bestuurders veel verschillende opties kunnen combineren voor de meest efficiënte route door hun stad.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/blog/helmplicht-2022-voor-snorfietsers-en-snorscooters-nog-geen-feit

Deze flexibiliteit maakt e-scooters bij uitstek geschikt voor de eisen van de snel veranderende stedelijke levensstijl. Ze bieden maximale mobiliteit tegen minimale kosten en inspanningen. Slecht weer? In tegenstelling tot een fiets, kan een elektrische scooter gemakkelijk worden opgevouwen en in een Uber of Lyft worden gegooid. Als je je eigen scooter bezit, zit je nooit zonder vervoer wanneer alle aandelen verhuurd zijn of de omstandigheden niet optimaal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.