Kamperen, welke mogelijkheden zijn er?

Natuurlijk heb je altijd het oude vertrouwde ‘zet je eigen tentje op, maak ruzie over de tentstokken en hoeveelheid haringen die niet compleet zijn, lijdt kou in je slaapzak en eet je diner uit blik’ – soort van kamperen. Maar wist je dat er tegenwoordig veel meer aanbod op de reguliere camping beschikbaar is? We zetten de verschillen voor je op een rij.

Caravan

Wil je weer terug naar het gevoel van vroeger? 1970 wilt zijn idee terug. Maar het hebben van een eigen caravan aan je aanhanger of te logeren in een stacaravan op een camping is weer helemaal terug van weggeweest en past ook zeker goed in de huidige tijd. Van alle gemakken voorzien, met eigen keukentje waarin zich klein apparatuur bevindt; voor bijvoorbeeld jouw kopje koffie in de morgen. En natuurlijk met eigen sanitair. Zo heb je toch de kneuterigheid van de camping, maar is het wat comfortabeler dan het verblijven in een tent. Vaak voorzien van de mogelijkheid voor een klein eigen terras.

Kampeerhut

Kampeerhut of bungalow, hoe je het ook wilt noemen, gezelligheid staat garant! Het extraatje van de houtgeuren krijg je erbij. Zo hoef je niet je eigen geurkaarsen mee te nemen om toch dat extra vakantiegevoel te kunnen krijgen. Stapelbedden staan garant. Wel een optie voor de echte doorzetters die voor de ultieme camping beleving willen gaan, want nee; deze huisjes zijn vaak niet voorzien van eigen sanitair.

Safaritent

Op de meeste campings zul je niet snel de meest wilde dieren tegenkomen. Wanneer je toch van dit avontuurlijke en meer minimalistische gevoel houdt, zou een safaritent een goede uitkomst voor je kunnen zijn. De voorkant van deze tent kan helemaal geopend worden, wat overdag erg handig van pas zou kunnen komen bij goed weer. Van binnen zijn ze vaak verdeeld in verschillende slaapcabines inclusief stapelbedden. Ook biedt het een verrijdbare keuken die zowel binnen als buiten gebruikt zou kunnen worden. Vaak inclusief kleine veranda, waar zelfs met minder goed weer gezeten kan worden aangezien deze tenten voorzien zijn van een relatief grotere luifel dan een normale kampeertent.

Glamourtent

Glamping is al sinds een paar jaar de grote trend. Voor degene die wilt kamperen, maar niet ‘s nachts, incognito met veel te grote zonnebril, in het donker met wc-rol onder de arm, over de camping heen wilt rennen. Of voor degene die niet wilt koken op een 1 of 2-pits inductieplaatje, dat zo gammel staat waardoor je de net verwarmde soep over het gras of je tentzeil ziet verdwijnen. Hoe moeilijk kan het zijn. Nee, in een glamourtent ben je tenminste van een échte keuken voorzien en ook nog eens met een normale vloer. Uiteraard inclusief eigen sanitair en heerlijke ‘normale’ bedden zoals je gewend bent van thuis.

Luxury Tunnel tent

Voor degene die in luxe willen rusten, maar zich toch het camping gevoel eigen willen maken. Een tent van uitersten. Zo slaap je in opklapbedden, simpel zou je denken, maar met de meest heerlijke comfortabele matrassen. Zo heb je alle extra keukenbenodigdheden tot je beschikking, maar kook je wel op een inductieplaatje. Deze tent is voorzien van een extra groot luifel zodat je ook zeker het buitenleven kunt genieten.

Luxe vakantiewoning

Als je toch van alle gemakken voorzien wilt zijn, dan kun je het beste kiezen voor een luxe vakantiewoning. Veel campings bieden mogelijkheden zoals deze aan, zelfs tussen de omgeving van de simpele tentjes en de stacaravans, zodat je toch nog steeds het echte kampeergevoel kunt meekrijgen. Van alle gemakken voorzien, met eigen terras en tuinmeubilair. Vaak verdeeld in meerdere kamers inclusief comfortabele bedden. Eigen parkeermogelijkheid. Jouw privacy staat hierbij voorop. Alles om het jou voor een paar weken tot je nieuwe thuis te laten voelen.

Bron: Camping Tsjechië is, onder andere, zo’n camping die deze opties en meerdere mogelijkheden te bieden heeft. Kijk voor meer informatie op; https://www.camping2000.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.