Uw mobilhome verkopen, zo doet u dat!

Steeds meer mensen kopen een mobilhome. Een mobilhome is voor veel mensen dan ook het ultieme vrijheidsgevoel. Kamperen kan overal met de mobilhome en u heeft alles wat u nodig heeft voor een kampeertripje aan boord: een douche en toilet, een keuken, en een plek om te slapen. Maar er kunnen diverse redenen zijn waarom u uw mobilhome wil verkopen. Het kan zijn dat de jaarlijkse kosten te hoog zijn of misschien wilt u een luxere vakantie. Welke reden het ook is, u wil natuurlijk de beste prijs voor uw mobilhome. Lees dan vooral verder. We geven tips voor de verkoop. Ook kijken we of inruilen misschien beter is.

Tips voor de verkoop

Een mobilhome verkopen is een hoop werk. Maar met deze tips en tricks wordt het een stuk makkelijker:

  • Als u de verkoop liever uitbesteed, kunt u een mobilhome makelaar inhuren. Het verkoopproces wordt dan geregeld, maar dan krijgt u wel een kleinere winst.
  • Stel een realistische prijs vast. Een goede waardepaling bij het mobilhome verkopen is belangrijk. Houdt bij de prijsbepaling rekening met het bouwjaar, de staat, aanvullende opties en het aantal kilometers op de teller.
  • Goed idee is om bij de RDW een gratis kentekencheck te doen. Dit is gratis. Zo komt u alles over uw mobilhome te weten: of er bijvoorbeeld schades zijn, wat de dagwaarde is en of de mobilhome gestolen is.
  • Een goede advertentie is de basis voor de verkoop. Hoe uitgebreider de advertentie is, hoe betrouwbaarder u overkomt. Geef zo veel mogelijk informatie over zaken als: bouwjaar, de staat en hoeveel hij is gebruikt, de prijs, afmetingen, indeling, merk, eventuele extra’s, aantal slaapplaatsen, stalling, aslast en kwaliteit van de banden.
  • Zorg voor duidelijke foto’s van de binnen en de buitenkant van de mobilhome. Maak overzichtsfoto’s en detailfoto’s.
  • Maak online reclame op de diverse verkoopsites. Veel kopers beginnen met zoeken op Internet.
  • Maak het papierwerk in orde. Let op het vrijwaringsbewijs. Met dit bewijs bent u officieel geen eigenaar meer van de mobilhome.

Mobilhome verkopen of inruilen?

U kunt uiteraard de mobilhome ook inruilen bij een mobilhome dealer. De dealer verkoopt uw mobilhome en regelt alles. U kunt eventueel iets nieuws terugkopen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Een goede prijs

Wij hopen dat we u op weg geholpen hebben met dit artikel. Hopelijk is de verkoop van uw mobilhome nu een fluitje van een cent en krijgt u er een goede prijs voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.