Pak uw kans en verkoop uw camper tegen de juiste prijs

Bij het verkopen van uw camper komt veel kijken. Er zijn verschillende zaken waarmee rekening gehouden moet worden bij het verkopen van uw camper. In de onderstaande tekst worden deze toegelicht.

Waardebepaling van uw camper

De economie is gebaseerd op het vraag en aanbod principe. Wanneer er veel vraag is naar een product, terwijl er weinig aanbod is, gaat de prijs van een product omhoog. Zo werkt het ook bij de verkoop van campers. Dit resulteert erin dat na het kampeerseizoen de prijs van een camper daalt, omdat het aanbod aan campers hoog is en de vraag laag. U kunt het best dus uw camper verkopen net voor het kampeerseizoen. Verder is het belangrijk dat u bij de verkoop van uw camper bij meerdere dealers een prijs opvraagt. Dealers willen, namelijk de camper voor de laagst mogelijke prijs inkopen, zodat ze de meeste winst maken. Door meerdere prijzen aan te vragen, krijgt u uiteindelijk het meeste geld voor uw camper.

Het inruilen van uw camper

Bij de aankoop van een nieuwe camper kunt u uw oude camper inruilen. De prijs van de nieuwe camper daalt met de waarde van de oude camper. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk is voor de klant om bij één dealer de camper te verkopen en een nieuwe camper te kopen. Pas hier mee op, u krijgt namelijk niet altijd de juiste prijs voor uw oude camper. Het advies is om eerst goed onderzoek te doen naar de waarde van uw camper, voordat u uw camper inruilt.

Het aanvragen van een kentekencheck

Bij camper verkopen komt u veel verschillende mensen tegen. Er zijn bijvoorbeeld klanten die via het RDW een kentekencheck aanvragen over uw voertuig. Een klant kan door een kentekencheck informatie over een tweedehandsvoertuig opvragen. Er worden op vier punten gegevens verstrekt, namelijk de basisgegevens, motor- en milieuprestaties, technische prestaties en de fiscale situatie. Wees niet bang bij het aanvragen van een kentekencheck worden er geen persoonlijke gegevens verstrekt over de eigenaren. Na uitvoering van een kentekencheck is de klant goed geïnformeerd over het voertuig. U kunt dus het best uw camper verkopen aan een klant die geen kentekencheck heeft opgevraagd, omdat u dan het meeste geld kan vragen voor uw camper.

Het onderhouden van uw camper

Bij het verkopen van een camper is de uitstraling van het voertuig erg belangrijk. Wanneer u met een zeer rommelige camper bij een dealer een prijs opvraagt, zal u altijd een lagere prijs krijgen dan bij een verzorgde camper. Ook is het goed om voor de prijsaanvraag de camper een kleine onderhoudsbeurt te geven. U kunt dus het best uw camper verkopen na een onderhoudsbeurt en een grondige reiniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.