Sfeerverlichting in de tuin

Onze tuinen beginnen er de laatste jaren steeds mooier uit te zien. Onderzoek wijst uit dat men meer en meer tijd wilt steken in de tuin. We brengen er ook liever tijd door, zeker in de warme maanden wanneer lekker buiten zitten uitnodigend werkt.

Om in het zonnetje te genieten, wie wilt dat nu niet? Wanneer de avond in treedt is het echter bij lange na niet altijd koud. Dus wil je nog liever buiten blijven zitten. Maar wat is nu de juiste keuze in verlichting voor je tuin? Er zijn heel erg veel verschillende opties om je tuin net dat beetje extra sfeer te geven.

Alle lampen in de tuin

Tuinverlichting is er in heel veel verschillende vormen. Zo is er de klassieke, sfeervolle fakkel. Het dansende vuur geeft het gevoel van kaarsjes, wat bij iedereen een gezellig gevoel oproept. Nadeel hiervan is echter dat ze branden op olie en dat is niet altijd even prettig om bij te moeten vullen. Er bestaan ook solarlampen, lampen die zich opladen aan de hand van zonlicht en ’s avonds aanklikken wanneer het donker wordt. Goedkoop en duurzaam, omdat ze draaien op hernieuwbare energie. Maar wat als dit niet de juiste verlichting biedt die je zoekt?

Dan is er natuurlijk nog de LED verlichting. Lampjes die vrijwel niet leeg raken en voornamelijk draaien op stroom. Je kunt bijvoorbeeld LED lampjes door je hele tuin leggen. Vaker dan niet is tuinverlichting water-, stof- en aarderesistent. LED verlichting geeft een fel licht, wat met de juiste positionering precies die sfeer geeft die je zoekt. Daarnaast zal je ook nog een hoop kunnen blijven zien. Dan sta je dadelijk niet in het duister te tasten, op zoek naar de achterdeur. Je tuin kan een oase van rust zijn, en licht draagt hier erg in bij. Ideaal voor de zomer, maar ook in de koudere maanden.

Philips Hue

Een tip: ontdek Philips Hue en hoe deze slimme verlichting je huis tot leven kan brengen. Het is eenvoudig te installeren en te combineren met allerlei smart-oplossingen voor in huis. En stel met Philips Hue tijdschema’s in en verlicht je huis op de gewenste tijden. Allemaal heel eenvoudig in te stellen met de Hue-app. Ook beschikbaar voor buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.