Thuis in shape blijven

Lees hier over thuis in shape blijven. Het zal je niet ontgaan zijn dat door een virus de fitness gesloten kan zijn. Je bent dan aangewezen op alternatieve kracht- en conditietraining in de thuissituatie. Voor sommigen kan dit een hele omschakeling zijn, daarom deze tekst met enkele tips.

Veel is te verkrijgen bij de discounter

Misschien zal een lange technische tekst over pre workout en front en back squat jou helemaal niet helpen? Het is een schrale troost, er zijn er velen die geen hulp hebben aan geschreven trainingsadviezen. Daarom het advies om het eenvoudig te houden. Als je ervaring hebt in de fitness, dan zal je ook al de nodige kennis hebben omtrent kracht- en conditietraining, en op die ervaring kun je thuis voort borduren. Je kan dan veel hulp hebben van YouTube. Aldaar staan plenty filmpjes om jezelf in shape te brengen en te houden. Als voorbeeld, speciale training voor jonge moeders tref je al veelvuldig aan. Veel attributen die in de filmpjes worden gebruikt, zijn voordelig bij de discounter te verkrijgen. Je moet dan denken aan een kettlebel, elastiek, yogamat, en meer van dat soort zaken. Bijvoorbeeld de kettlebel, niet uitzonderlijk kun je voor slechts vijf euro een leuk exemplaar kopen. Een kettlebel is erg duurzaam en gaat levenslang mee. Zodra je gaat trainen met de kettlebel met een YouTube filmpje als voorbeeld, zal je opvallen dat je vaak in de hurkhouding terecht komt. Zo kom je vanzelf aan je front en back squat.

Denk om het belangrijkste

Het vorige stukje begon al over de pre workout, maar dat is slechts een gedeelte. Naar de fitness gaan is een hele lifestyle, en hoe houd je die way of living vast als je thuis moet trainen omdat de fitness gesloten is? Het vraagt veel discipline om je totale voedingspatroon en training intensief te houden. Je mist de groepsdynamiek oftewel je vrienden en vriendinnen in de fitness. Het laatste waar jij jezelf druk over moet maken is als het een beetje inzakt. Het hoort erbij gelijk een topsporter niet altijd kan pieken. Zo goed en zo kwaad als dat het je lukt blijf je in vorm, maar fit zijn is geen topsport. Als je een ervaren sporter bent dan weet je dat je in de zomer meer in shape bent dan in de winter. In de zomer ga je naast de training nog weleens een stukje fietsen of zwemmen, en na de zomer zakt dat wat in. Bij thuis trainen kan het ook een beetje inzakken, maar later train jij jezelf weer op. Je denkt dus aan het belangrijkste; fit zijn is lekker, en dat houd je voor ogen.

Voedingssupplementen zoals bijvoorbeeld een fat burner zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.