Tips om geld te verdienen

Veel mensen hebben naast hun salaris de behoefte om meer geld te verdienen. Bijvoorbeeld om leuke vakantie te kunnen houden of voor een hobby zoals het restaureren van een oldtimer. Of gewoon omdat het iedere maand wel erg krap is met het salaris. Tegenwoordig zijn er gelukkig tal van mogelijkheden om een extra zakcentje bij te verdienen. In dit artikel zullen we tips geven om vandaag nog extra geld te verdienen.

Tip 1: spaarprogramma’s

Met spaarprogramma’s bedoelen we niet de zegeltjes die je bij de supermarkt spaart maar online spaarprogramma’s waarvoor je je dient aan te melden. Bij spaarprogramma’s krijg je betaald per klik. Hiervoor ontvang je email en als je op de links klikt dan krijg je een klein bedrag. Door je bij meerdere van dit soort bedrijven in te schrijven voor het spaarprogramma kunnen je verdiensten oplopen tot enkele tientjes tot wel honderd euro per maand. Het is geen vetpot maar alle beetjes zijn natuurlijk mooi meegenomen.

Het zijn advertenties waar je op moet klikken en je krijgt betaald door de adverteerders. De kunst is natuurlijk om je niet te laten verleiden door de advertentie zodat je het geld wat je verdient niet gelijk weer uitgeeft aan producten die je misschien helemaal niet zo hard nodig hebt.

Tip 2: verkoop je oude spullen

Dit is iets wat je maar eenmalig kunt doen maar je zult versteld staan van hoeveel oude spullen je in huis hebt waarmee je niets meer doet. Dit is gelijk een mooie gelegenheid om je spullen op te ruimen. Los zijn de spullen die je wilt verkopen misschien maar een paar euro of een paar tientjes waard maar alles bij elkaar opgeteld kan het zomaar zijn dat je voor honderden of zelfs duizenden euro’s aan oude spullen in huis hebt liggen. Het mooiste is natuurlijk dat je spullen hebt die antiek of zeldzaam zijn, dit is goed voor de prijs. Als je wilt weten wat iets waard is dan kijk je gewoon op Marktplaats of Ebay om te kijken wat andere mensen voor vergelijkbare producten vragen.

Indien je oud speelgoed gaat verkopen dan is dit meer waard als je dit in de originele verpakking kunt aanbieden. Het liefst compleet met het originele boekje of instructies.

Tip 3: reclamestickers

Een andere manier van geld verdienen is met reclamestickers op je auto. Er zijn namelijk bedrijven die je auto van reclame stickers voorzien en in ruil ontvang je iedere maand een leuk bedrag op je rekening. Hoeveel geld je krijgt hangt af van het aantal kilometers wat je jaarlijks rijdt. De inkomsten kunnen daardoor oplopen tot wel 200 euro per maand. Dat is toch mooi meegenomen voor iets waar je zelf geen enkele inspanning hoeft te verrichten.

Tip 4: verdien geld met Airbnb

Heb je een kamer over? Deze kan je via Airbnb verhuren. Soms wordt gedacht dat dit alleen mogelijk is als je in toeristische gebieden zoals Amsterdam woont maar dat is niet zo. Ook in andere gebieden zijn mensen op zoek naar een plek om te overnachten, voor het werk bijvoorbeeld. Je zal met de huurder wel afspraken moeten maken over het gebruik van ruimtes die gemeenschappelijk zijn zoals de keuken en de woonkamer.

Een andere mogelijkheid is dat je je huis verhuurt in de perioden dat je zelf op vakantie bent. Met de inkomsten van de verhuur kan je je eigen vakanties bekostigen.

Tip 5: verhuren

Het is niet alleen je huis wat je kunt verhuren. Er zijn tal van andere zaken die je kunt verhuren. Iets wat veel geld kan opleveren is het verhuren van je auto. Werk je bijvoorbeeld 1 dag in de week vanuit huis dan kan je voor deze dag je auto verhuren via speciale websites. Je zou ook je auto kunnen verhuren in de periode dat je zelf met het vliegtuig op vakantie gaat. Heb je goed gereedschap in huis? Dan is dit ook perfect te verhuren. Gereedschap gebruik je toch 99% van de tijd niet en leent zich daarom prima om te verhuren.

Tip 6: verdienen aan je hobby

Heb je er weleens bij stilgestaan dat je geld kunt verdienen met je hobby? Ben je ergens goed in dan zijn er altijd mensen die van je willen leren. Zo zou je workshops kunnen organiseren. Bijvoorbeeld kookworkshops, bonbons maken, taarten bakken, fotograferen of paardrijden. Kan je goed fotograferen dan zou je ook jezelf kunnen laten inhuren voor het maken van bijvoorbeeld trouwreportages of het maken van zwangerschapsfoto’s. Let er wel op dat je jezelf inschrijft bij de kamer van koophandel als je regelmatig inkomsten geniet uit dergelijke activiteiten. Doe je bijvoorbeeld regelmatig een fotoshoot of een workshop dan zal je daar ook regelmatig inkomsten uit genieten en zal je, via je eigen bedrijfje, netjes inkomstenbelasting moeten afdragen.

Tip 7: thuiswerken

Er zijn ook sites waarop je thuiswerk kunt vinden. Er zijn allerlei klusjes die je vanuit huis kunt doen. Denk daarbij aan inpakwerk of het versturen van pakketjes of het beantwoorden van email of het beantwoorden van doorgeschakelde telefoongesprekken.

Het mooie van thuiswerk is natuurlijk dat je de deur niet uit hoeft en dat je wat flexibiliteit kunt genieten wat betreft het indelen van je uren. Zo kan je altijd thuis zijn voor als de kinderen uit school komen of van school gehaald moeten worden.

Hopelijk hebben we je met bovenstaande tips inspiratie gegeven om een extra zakcentje te kunnen gaan verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.