Tips voor het thuiswerken

Het thuiswerken is nog steeds de norm. Maar het blijkt wel dat het niet voor iedereen zo gemakkelijk is. Daarom hebben wij van Kantoorartikelen-discounter.nl een aantal tips voor jullie geschreven om het thuiswerken toch een stuk comfortabeler te maken.

Houd je ritme vast

Normaal gesproken, wanneer je naar het kantoor gaat, heb je een vast ritme om jezelf voor te bereiden voor de werkdag. Bijvoorbeeld rustig ontbijten of even rustig wakker worden op de fiets of in de auto. Maar wanneer je thuis moet (of mag) werken is dit wel anders. Je zit direct achter je bureau om je werkdag te starten. Maar hoe kom je nou zo snel mogelijk in de werkmodus die je gewend bent? 

Heel simpel, begin direct met je hoogste prioriteiten van de dag! Dit is de enige manier om in de werkhouding te komen en jouw werkdag het meest productief te houden. Wanneer je dit niet doet, ligt het gevaar op de loer dat je te lang blijft ontbijten aan de keukentafel en dit is dodelijk voor jouw motivatie. 

Zorg voor een goede werkplek

Wanneer je de ruimte hebt, richt een goede thuiswerkplek in met goede kantoorartikelen-en machines. Een goede pen heb je vast wel in huis, maar denk vooral aan de kantoormachines. Een goede printer is van groot belang  voor elk kantoor, studieplek of voor thuiswerkplek! Op Kantoorartieklen-discounter.nl hebben we een uitgebreid assortiment voor printers. Zowel Inktjet Multifunctionals als (kleuren)laserprinters Multifunctionals. Kijk voor het gehele assortiment op Kantoorartikelen Discounter.

Weersta de social media

De verleiding van social media is groot wanneer je thuis werkt. Leg je telefoon daarom uit het oog om zo de verleiding te weerstaan. Wanneer je tijdens werkuren toch de social media checkt, verspil je natuurlijk je werk tijd maar misschien nog erger. Je verbreekt je werkflow. Je komt uit je concentratie en het is lastig om deze weer terug te krijgen. 

Plan je telefoontjes in de middag

De meeste mensen zijn in de ochtend het meeste productief. Vroeg in de ochtend heb je nog rust in je hoofd. Dit resulteert in de beste concentratie, en  de beste productiviteit. Dus wanneer je lekker vroeg begint kan je het meeste werk verzetten. Het is daarom aan te raden om telefoontjes, teams meetingen, conference calls en dergelijke in de middag te doen. Dan heb jij al mooi al jouw prioriteiten weg gewerkt!

Neem je dagelijkse pauzes

De pauzes zijn er om jezelf weer even op te laden voor de rest van de werkdag. Dus de pauzes zijn wel degelijk van belang voor de rest van de werkdag je jouw productiviteit. Dus neem tijdig je pauzes en voel je hier niet slecht of schuldig over. Sta regelmatig even op, pak een glas water, of wandel even een blokje om in de pauze. Even in de buitenlucht is vooral belangrijk wanneer je moe begint te worden. Frisse buitenlucht en beweging zorgt ervoor dat je fit wordt en de rust in je hoofd weer terug komt. Dit komt ook weer ten goede voor de productiviteit. Kortom, neem je dagelijkse pauzes!

Maak duidelijke afspraken

De kans is aanwezig dat je niet de luxe hebt om alleen thuis te werken. Dan heb je te maken met huisgenoten waardoor je gestoord kan worden. Denk aan je partner die ook thuis zit te werken. Of je kinderen die ook thuis moeten studeren. Als dit het geval is, maak dan op voorhand goede en duidelijke afspraken met elkaar hoe je het thuiswerken gaat aanpakken. Dan kom je tenminste nog aan thuiswerken toe!

Zet je wekker voor het einde van de werkdag

Een groot risico van het thuiswerken is dat je de werktijden uit het oog verliest. Een goede tip om dit te voorkomen is het zetten van een wekker aan het einde van de dag. Dit herinnert je eraan dat het tijd is om je werkdag te stoppen. Zo zorg je ervoor dat je werkdag veel langer is dan een normale kantoordag. Het is natuurlijk ook belangrijk om te ontspannen en jezelf weer op te laden voor de volgende thuiswerk dag.

Span jezelf in

Een andere belangrijke pijler is het fysiek inspannen van jezelf. Inspanning is ook ontspanning voor vele. Het zorgt ervoor dat je rust krijgt, en je hoofd even leegmaakt. Of dit nou een ronde hardlopen, krachtraining, yoga of iets anders is. Zoek een inspanning waar jij jezelf fijn bij voelt. 

Eten en drinken op de thuiswerkdag

Het is belangrijk dat je door de dag heen genoeg water drinkt. Water houdt je hersens fit en alert. Een paar glazen water per dag is al heel goed en doet wonderen. Voor de meeste thuiswerkers is het snacken ook een grote valkuil. Werken in de buurt van een goed gevulde koelkast of de voorraadkast wil meestal niet helpen.. Voorkom altijd dat je ongecontroleerd gaat snacken. Eet bewust en áls je tussendoor iets wilt snacken, neem dan een gezonde snack.

Bij Kantoorartieklen-Discounter.nl hebben we een uitgebreid assortiment voor alle kantoorartikelen die nodig zijn op een kantoor, thuiswerkplek, of studieplek. Het team van specialisten staat voor jou klaar om alle vragen te beantwoorden en advies te geven waar nodig. Er is een compleet assortiment voor alles op het kantoor, van kantoormachines tot facilitaire zaken.

Wij leveren onze producten aan zowel particulieren en zakelijke klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.