Verveel je je tijdens je lange afstandswandeling? 3 tips!

Ja, wandelen is prachtig en de natuur is groots. Maar als je dagen, weken of zelfs maanden achter elkaar aan het wandelen bent, ga je je uiteindelijk vervelen. De volgende tips kunnen je helpen om bijvoorbeeld alle Marskramerpad etappes af te tikken. Ben je er klaar voor? 

Je hoeft je niet te schamen: Verveling op de trails komt vaker voor dan je denkt. In de “echte wereld” zijn de meesten van ons immers gewend aan de constante prikkels van onze tv’s, telefoons en computers. Weggaan uit de bewoonde wereld is een geweldige digitale detox, maar de stilte van een LAW kan voor sommigen overweldigend zijn. Gelukkig zijn er tal van manieren om jezelf te vermaken tijdens een lange wandeling:

Ga niet alleen

Er zijn veel redenen om niet voor langere tijd met dezelfde partner te wandelen, maar het kan leuk zijn om een paar uur een nieuwe persoon te leren kennen. Het pad breekt veel van de barrières af die ons ervan weerhouden om in het “echte leven” met vreemden te praten, en het is mogelijk dat je levenslange vriendschappen sluit met mensen die je onderweg ontmoet. Zelfs al praat je maar een paar uur, wat je van die persoon hebt geleerd, zal je genoeg stof tot nadenken geven.

Lees een boek of luister naar een podcast

Nieuwe dingen leren en van nieuwe mensen horen kan je geest verruimen en je denken scherp houden. Zorg er alleen voor dat je luistert met een koptelefoon, niet met een luidspreker: Leave No Trace’s principes stellen dat je moet proberen om je impact op de ervaringen van andere gebruikers te minimaliseren. Je muziek of podcast zal niet alleen andere wandelaars irriteren, maar kan ook dieren in het wild hinderen. Overweeg te luisteren met slechts één oordopje: Als die slang ratelt of die beer door de bosjes komt, is dat iets wat je wilt horen. Oké, oké, die ga je waarschijnlijk niet tegen komen tijdens je wandelvakantie in Kroatië.

Bekijk je wandelkaart

Kaarten zijn er niet alleen voor noodgevallen. Zelfs op goed gemarkeerde paden kan het leuk zijn om een kaart te raadplegen om de namen van nabijgelegen bergen te achterhalen en andere rugzakroutes te bedenken voor als je terugkeert naar een gebied. Tijdens een LAW krijg je vaak alleen een voorproefje van hoe een nationaal park of beroemd wandelgebied eruit ziet. Dagdromen is altijd leuk. En als de bovenstaande tips je niet helpen, tja, dan is wandelen misschien niets voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.