Waar moet je op letten bij de aankoop van een stretcher?

Ben je een fanatiek karper visser en zoek je een geschikte stretcher om bij het karper vissen te kunnen gebruiken? Dan valt er qua soorten en stijlen stretchers genoeg te kiezen. Maar wat zijn belangrijke aandachtspunten om op te letten als je een goede vissersstretcher zoekt? In dit artikel helpen we je om de beste keuze te maken! Profiteer van onze praktische tips en koop een goede stretcher om lekker ontspannen en comfortabel te kunnen vissen wanneer jij dat wilt!

Comfort en gemak dienen de mens: kies voor een goede stretcher 

Wanneer je plannen hebt om een stretcher aan te gaan schaffen om te gebruiken tijdens het vissen, is zitcomfort een van de belangrijkste aandachtspunten. Tijdens het vissen wil je natuurlijk een tijd lang comfortabel kunnen zitten om lekker te kunnen hengelen. Daarom is het belangrijk dat je een stretcher-model kiest dat past bij de specifieke activiteit die je voor ogen hebt. In dit geval betreft het een stretcher die ideaal is om tijdens het vissen te gebruiken. De stof van de stretcher moet lekker zacht zijn, maar tegelijk is het ook weer niet de bedoeling dat je diep wegzakt in de stretcher. Immers: jouw visstretcher is bedoeld om enkele uren op te zitten, goed zicht te houden op de dobber en dus niet bedoeld om in te slapen. Dat maakt nogal verschil! Let dus op dat bij de stretchersoort die je wilt kopen specifiek aangegeven wordt dat de visstretcher geschikt is voor personen die de hengelsport beoefenen. Vaak wordt dit in de productbeschrijving door de verkoper expliciet aangegeven. 

Let op het frame van de stretcher

Een aandachtspunt bij het vinden van de meest geschikte stretcher is ook het materiaal waarvan het frame is gemaakt. Zo zijn er stretchers met stalen frames, met houten frames en met aluminium frames. Stalen frames en houten frames zijn relatief zwaar in vergelijking met lichtere rvs aluminium frames. Dit is relevant, omdat je bij het vissen vaak een stuk moet lopen met de visstretcher. Zorg er daarom voor dat je kiest voor een stretcher met een zo licht mogelijk frame. 

Kies voor de juiste prijs-kwaliteitverhouding

Stretchers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van bekende merken tot voordelige uitvoeringen van minder bekende merken. Zoek je een goede visstretcher die betrouwbaar is en er lang tegenaan kan, dan kun je het beste kiezen voor een gerenommeerd stretchermerk, zoals Fox, Sonik of Nash. Ga ervan uit dat bij het kopen van een visstretcher goedkoop vaak leidt tot duurkoop. Je kunt beter gaan voor een betrouwbaar merk dat kwaliteit levert en daarvoor iets meer betalen, dan een visstretcher kopen die op langere termijn oncomfortabel is of snel kapot gaat. 

Hoe zit het met de stofdikte van het zitvlak en de ruggensteun?

Een ander punt van aandacht is om erop te letten hoe dik de ruggensteun en het zitvlak zijn qua stof. Bij goedkopere stretcher merken is de bekleding vaak dunner en minder comfortabel dan wanneer je kiest voor een wat duurder merk. Daarbij is het belangrijk dat de stof voldoende soepel en buigzaam is. Mocht je visstretcher uiteindelijk toch niet comfortabel genoeg blijken te zitten, dan kun je dit vaak oplossen door een slaapzak te gebruiken als extra ondersteuning. Maar echt ideaal is dat natuurlijk niet. Beter kun je meteen een stretcher kopen die lekker zit. En zeker als je uren achter elkaar wilt vissen is een goede stofsoort een belangrijk punt van aandacht! Geniet alvast van je vissessies, en natuurlijk ook een goede vangst toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.