Wat is marketing eigenlijk?

Stel je bent net je eigen bedrijf begonnen. Een beginnend bedrijf is in eerste instantie natuurlijk nog niet zo bekend. Om de bekendheid van je bedrijf te vergroten is het belangrijk dat je marketingstrategieën gaat inzetten. Door marketing kan je meer klanten bereiken en Crossphase kan je hierbij helpen!

Definitie van marketing

Marketing kan op verschillende manieren omschreven worden. Marketing heeft van alles te maken met klanten en transacties. Zo vinden de activiteiten binnen marketing plaats om ervoor te zorgen dat een product of dienst bij zoveel mogelijk mensen bekend wordt. Er worden dan misschien reclames gemaakt via de televisie, de radio, folders of sociale media. Er wordt dus geprobeerd zoveel mogelijk aandacht te trekken naar de product of dienst in kwestie. Deze bekendheid is heel leuk en aardig, maar ook deze bekendheid moet leiden naar iets anders. Meer bekendheid van een product moet leiden tot meer verkopen van het specifieke product of dienst.

Hoe zit het met de posities?

Meer bekendheid van producten of diensten leidt tot meer klanten. Hoe meer klanten een bedrijf heeft hoe meer transacties er plaats vinden. Meer klanten in combinatie met meer transacties maakt een bedrijf sterker en dus een grotere concurrent voor andere bedrijven. Hoe groter het deel van de markt dat in het bezit is van een bedrijf, hoe groter het marktaandeel van het bedrijf is. Marketing heeft dus eigenlijk als einddoel het behalen van een hogere positie op de markt.

Online maakt het verschil

Marketing wordt vooral toegepast op het online gebied. In de huidige tijd heeft bijna iedereen wel een smartphone. Zowel ouderen als jongeren. Iedereen surft op het internet en tussen verschillende social media apps door. Hier speelt de marketing op in door meer reclames te maken op apps, website en sociale media. Dit doen ze door middel van onder andere app-marketing, social media marketing, affiliate marketing en mobile marketing. Zo worden er accounts gemaakt op de naam van het bedrijf op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Hoe meer volgers het bedrijf aantrekt, hoe meer potentiële klanten het bedrijf aantrekt. De manier waarop je sociale media inricht en de content die geplaatst wordt is dus erg van belang.

In het kort

Marketing houdt zich bezig met het aantrekken van meer klanten, zodat er meer bekendheid voor het bedrijf gecreëerd wordt en er op lange termijn een hogere positie op de markt gehaald kan worden. Tegenwoordig wordt marketing vooral uitgevoerd op sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.