Wat je voor elkaar moet hebben als je zakendoet met een Italiaan

Doe jij op dit moment zaken in Italië of ga je dit doen in de nabije toekomst? Het is dan erg belangrijk om dit op de juist manier aan te pakken. Wij hebben alvast een aantal onderwerpen onder elkaar gezet en deze tips lees je verder op de pagina. 

  • Goede communicatie vooraf
  • Voorbereiden voor wat gespreksonderwerpen
  • Anders in tijd dan wij
  • Complimenteer Italië, ook als zij anders zeggen!
  • De kleren om te dragen

Goede communicatie vooraf

Zorg bij je communicatie vooraf dat je alles goed afhandelt. Wanneer je in het Italiaans communiceert dan is het belangrijk om de mails even door iemand na te laten kijken die ook daadwerkelijk Italiaans spreekt. Helemaal wanneer je belangrijke documenten doorstuurt dan is het verstandig om hier punctueel in te zijn. Perfect vertaalde documenten in het Italiaans geven de andere partij direct een positief beeld van jou en laten de rest van de communicatie zonder twijfel beter verlopen. 

Voorbereiden voor wat gespreksonderwerpen

Een goed gesprek is voor Italianen ontzettend belangrijk en het hoeft dus niet altijd alleen maar zakelijk te zijn. Altijd handig om dan alvast een aantal onderwerpen te hebben voorbereid voordat je met iemand afspreekt. Italianen houden er natuurlijk van om over voetbal en familie te praten, maar dit is natuurlijk niet bij iedereen hetzelfde. Doe van tevoren een klein beetje research en weet waarover je kunt praten. 

Anders in tijd dan wij

Daarnaast zijn Italianen ook iets anders in tijd dan wij zijn als we afspreken. Beter is om er altijd iets later te zijn dan de afgesproken tijd, want anders geef je het gevoel aan de andere persoon dat je hen aan het haasten bent. Staat je afspraak om 18:00? Wees er dan bijvoorbeeld om 18:10.

Complimenteer Italië, ook als zij anders zeggen

Italianen praten graag over alles wat er mis is met hun land. In de politiek en op andere vlakken. Maar beter is om hier niet in mee te gaan en juist complimenten te geven over Italië. Hoewel ze graag praten over alles wat er verkeerd is met het land, zijn zij de enige die het recht hebben om erover te klagen. 

De kleren om te dragen

Kleding is een belangrijk onderdeel. Netjes gekleed zijn kan daarom voor verschillende mensen een groot verschil maken. Trek in de zomer een net polo shirt aan met nette schoenen en in de winter kun je een pak aandoen. Zeker voor de eerste afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.