Wintersport? Let hier op!

De wintermaanden komen er weer aan. Dat betekent tijd om te boeken! Hoe eerder je erbij bent, hoe goedkoper de vakantie vaak is. De ANWB vertelt dat dit jaar het aantal mensen dat op wintersport gaat ongeveer gelijk is aan vorig jaar. Voordat je op vakantie gaat zijn er wel wat zaken om over na te denken.

Bestemming

Net als de vorige jaren lijkt Oostenrijk het meest populaire land te zijn om op wintersportvakantie te gaan. Deze wordt opgevolgd door Frankrijk en Duitsland. Waar je heengaat hangt geheel af van de wensen. Ga je relax met een sleetje de heuvel af om vervolgens de sauna in te duiken? Of ga je er misschien heen voor al de aprés-ski mogelijkheden? Het grotendeel zal toch echt voor het sportieve aspect de bergen in trekken. Hierbij is Skiën nog steeds de populairste sport. Daarna staat langlaufen veelal op de agenda.

Trainen

Als je voor het eerst op wintersportvakantie gaat en nog nooit hebt geskied, doe je er goed aan om eerst een paar lessen te nemen. Dit kan vaak op bestemming zelf door een paar lessen aan te schaffen. Maar het is ook mogelijk om thuis al een keertje op een indoor skibaan te oefenen. Zo sta je straks niet voor nare verassingen als het lastiger is dan gedacht. Ook snowboarden kan op zo’n baan geoefend worden.

Wat is de beste manier om naar een vakantieland te reizen? De voorkeur van het vervoer zal bij iedereen anders liggen. De een gaat het liefst met het vliegtuig, omdat dit betekent dat je er snel bent door files en gladde wegen te vermijden. En de ander gaat liever met de auto, omdat je dan meer kunt meenemen en niet afhankelijk bent van tijden en direct naar de juiste bestemming kunt rijden. Zorg bij het gaan met de auto wel voor een goede autoverzekering! Als het glad is kan er van alles gebeuren. Ook is er een groep die met de trein naar de vakantiebestemming afreist.

Kosten

Sommige zullen er het hele jaar voor sparen, terwijl andere met een minder dure vakantie genoegen nemen. In 2011 heeft het CBS (Centraal Bureau Statistiek) cijfers uitgegeven over de kosten van wintersportvakantie. Gemiddeld werd er toen € 800,- per persoon uitgegeven. Er werd echter niet aangegeven over wat voor periode dit gaat. Als je langer op vakantie gaat zal het automatisch duurder worden. Uiteraard kan het een stuk goedkoper. Dit ligt aan de accommodatie en hoe ver weg je het zoekt. Duitsland heeft al minder reiskosten dan Tsjechië bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.