Zo verras je een pas bevallen moeder

Als je vrouw net bevallen is, dan wil je haar graag het liefste overladen met cadeaus. Om te vieren dat jullie kindje is geboren en haar te laten weten hoe dol je op haar bent. Er zijn natuurlijk duizend en een dingen die je haar kan geven als baargoud (een sieraad cadeau na de bevalling). Maar hieronder lees je vijf tips van dingen die haar echt zullen raken en die ze zeker nooit meer zal vergeten. 

Geboortestenen

Vroeger was het traditie om van de maand waarin je kindje geboren was de edelsteen te dragen die daar voor stond. Dat was soms vrij kostbaar, omdat de maand april bijvoorbeeld een diamant was. Maar in de loop van de tijd zijn deze geboortestenen meer als kleur gaan dienen. Zo heeft elke maand zijn eigen kleur en kan je zo een geboortesteen ketting of armband laten samenstellen van zilver met Swarovski kristallen. En heb je meerdere kinderen, dan krijg je er dus meerdere steentjes aan. Deze sieraden zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro.

Ketting met namen

Behalve de maand waarin je kinderen zijn geboren, is de naam natuurlijk het allerbelangrijkste dat je graag bij je wil dragen. Of dat nu een korte stoere naam is of een dubbele sierlijke naam, alles kan. Het is leuk om alle namen op één hanger te laten zetten, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om per naam een eigen hanger te kiezen. Daarna kan je je mama ketting makkelijker uitbreiden mocht er in de toekomst nog een kindje bij komen. Het is ook mogelijk om een initiaal en de geboortedatum te verwerken in een zilveren hangertje dat je aan een schakelkettinkje om je hals draagt.

Mama armband

Net als de ketting met naam, kan je ook voor een bedelarmband met namen gaan of met symbolen die voor het moederschap staan. Die draag je dan fijn om je pols, naast je horloge of juist aan je andere arm. Net wat je fijn vindt. De hangertjes aan zo’n armband zijn meestal wat kleiner dan aan een ketting. Maar je kan dan ook voor een kleiner lettertype kiezen of alleen voor de voorletter. Het is mooi om verschillende armbandjes naast elkaar te dragen, die wel bij elkaar passen maar toch anders zijn. En dan per kind een aparte armband die je dan cadeau krijgt na de bevalling.

Van al deze sieraden is het aan te raden om voor goede kwaliteit te gaan. Het liefst van zilver of goud, want dan blijft het mooi voor altijd. Zie het als investering, want je wil natuurlijk dat het heel lang mee gaat, zeker omdat het zo’n speciale betekenis heeft. Ga daarom niet op het allerlaatste moment shoppen en zoeken wat je mooi vindt. Want dit soort cadeautjes moet je wat langer vantevoren bestellen en je weet natuurlijk nooit zeker wanneer de bevalling gaat beginnen.

Er zijn meerdere online shops waar je dit soort baargoud sieraden kan kopen. Doe er je licht op en kies iets dat je vrouw mooi vindt. In ieder geval iets dat te maken heeft met haar kinderen want dat is het belangrijkst van allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.